
Produkty Regionalne
Bazując na średniowiecznych recepturach, zapisanych w dawnych klasztornych księgach naszym produktom nadaliśmy wyjątkowy smak.
Smaki cysterskiej kuchni
Z myślą o naszych Gościach i ich upodobaniach kulinarnych przygotowaliśmy propozycję produktów, z których słynie nasza kuchnia. Wyśmienite specjały z naszej klasztornej wędzarni i wyborne dania oparte na oryginalnych cysterskich przepisach. Jakość, smak i 100% naturalnych składników – tego możecie być pewni.
Jest to również idealny sposób na upominek z podróży dla bliskiej osoby, która będzie miała szansę zachwycić się z oryginalnymi smakami klasztornej kuchni.
Zabierz ze sobą do domu, smaki klasztornej kuchni
Poniżej zamieszczamy listę dostępnych produktów.
- Boczek wędzony z hotelowej wędzarni 40pln/kg
- Bigos tradycyjny 22pln/kg
- Carpaccio z wędzonej słoniny i czosnku 4,5pln/100g
- Chleb cysterski 16pln/700g
- Ciasto drożdżowe z bakaliami 15pln/700g
- Karczek wędzony z naszej wędzarni 40pln/kg
- Kiełbasa z naszej wędzarni 45pln/kg
- Kociołek z dziczyzny 34pln/400g
- Kremowy żur na kiełbasie z wędzarni 16pln/400ml
- Pasztet z dziczyzny 65pln/kg
- Pasztet z wieprzowiny 30pln/kg
- Pierogi z kapustą i grzybami 4szt. 8pln/porcja
- Schab wędzony z naszej wędzarni 40pln/kg
- Sernik wypiek własny z rokitnikiem 50pln/kg
- Smalec wiejski z dodatkiem wędzonki 15pln/500 g
- Szynka z hotelowej wędzarni 40pln/kg
- Wegański krem ziemniaczany 12pln/0,5l
- Wegański smalec z ciecierzycy 5pln/100g
- Wędzony ser twarogowy z czosnkiem 10pln/200g
- Wędzony ser twarogowy z ziołami 10pln/200g
- Zakwas na barszcz 8pln/500ml
- Zakwas z kiszonych buraków 8pln/500ml
- Żur na zakwasie żytnim 9pln/500ml
Zamówienia składamy z dwudniowym wyprzedzeniem:
w Sulejowie pod numerem tel. 44 610 24 00 lub 695 320 485
mailowo: recepcja@hotelpodklasztorze.pl
Tworzymy również zestawy prezentowe i świąteczne.