Niektóre receptury mnichów liczą nawet kilkaset lat, jak choćby najsłynniejsze piwo produkowane przez zakonników, czyli wyrób trapistów. Swą nazwę zawdzięcza francuskiemu opactwu Notre-Dame de la Trappe.

Browar Hotelu Podklasztorze
Ordo Cisterciensis

W Browarze Restauracyjnym Podklasztorze warzymy piwo na bazie słodu, drożdży i chmielu najwyższej jakości. Nie jest ono pasteryzowane ani filtrowane, a wyjątkowy smak zawdzięcza leżakowaniu w średniowiecznych piwnicach.

Browar w Hotelu Podklasztorze
Piwo cysterskie Hotelu Podklasztorze
Hotel z browarem pod Warszawą

Podklasztorne piwo idealnie podkreśla smak specjałów z klasztornej wędzarni, gęsiny czy lokalnych serów których możecie u nas skosztować.

Browar w Hotelu pod Warszawą
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Lokalne produkty i napitki, niezwykły nastrój i atmosfera to tylko niektóre z licznych atrakcji, które czekają na miłośników naszego złocistego trunku.