Po 105 latach, w starych murach zakonu Cysterskiego zapach warzonego piwa unosi się ponownie, a smak złocistego trunku na nowo gości na naszych stołach.
Niektóre receptury mnichów liczą nawet kilkaset lat, jak choćby najsłynniejsze piwo produkowane przez zakonników, czyli wyrób trapistów. Swą nazwę zawdzięcza francuskiemu opactwu Notre-Dame de la Trappe.
W Browarze Restauracyjnym Podklasztorze warzymy piwo na bazie słodu, drożdży i chmielu najwyższej jakości. Nie jest ono pasteryzowane ani filtrowane, a wyjątkowy smak zawdzięcza leżakowaniu w średniowiecznych piwnicach.
Podklasztorne piwo idealnie podkreśla smak specjałów z klasztornej wędzarni, gęsiny czy lokalnych serów których możecie u nas skosztować.
Lokalne produkty i napitki, niezwykły nastrój i atmosfera to tylko niektóre z licznych atrakcji, które czekają na miłośników naszego złocistego trunku.