Po 105 latach, w starych murach zakonu Cysterskiego zapach warzonego piwa unosi się ponownie, a smak złocistego trunku na nowo gości na naszych stołach.
Niektóre receptury mnichów liczą nawet kilkaset lat, jak choćby najsłynniejsze piwo produkowane przez zakonników, czyli wyrób trapistów. Swą nazwę zawdzięcza francuskiemu opactwu Notre-Dame de la Trappe.
W Browarze Restauracyjnym Podklasztorze warzymy piwo na bazie słodu, drożdży i chmielu najwyższej jakości. Nie jest ono pasteryzowane ani filtrowane, a wyjątkowy smak zawdzięcza leżakowaniu w średniowiecznych piwnicach.
Hazy IPA / NEIPA
Miejsce 2: Biała Dama White IPA
Fruit Sour Ale Miejsce 2: Rajski OGRÓD fruit ale - cherryBeer with Special Ingredients
Miejsce 2: Browar Hotel Podklasztorze, Biała dama, WHITE IPA z herbatą earl greySpecialty Beer
Miejsce 3: Browar Hotel Podklasztorze, Vīnēum grape aleBelgian Ale
Miejsce 3: Browar Podklasztorze / Fraternia
Podklasztorne piwo idealnie podkreśla smak specjałów z klasztornej wędzarni, gęsiny czy lokalnych serów których możecie u nas skosztować.
Lokalne produkty i napitki, niezwykły nastrój i atmosfera to tylko niektóre z licznych atrakcji, które czekają na miłośników naszego złocistego trunku.