fbpx

Polityka prywatności

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zgodnie z treścią ustawy z dn. 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002 r. Nr 101 poz. 926, z późn. zm.)

Administratorem danych osobowych zawartych w zgłoszeniu jest PRZEDSIĘBIORSTWO
TURYSTYCZNO – HANDLOWE TRYBUNALSKIE S.A., z siedzibą w Piotrkowie Trybunalskim (97-300), ul. Grota- Roweckiego 5. Dane osobowe będą przetwarzane w procesie obsługi wysyłki newslettera i nie będą udostępniane innym odbiorcom. Zawiadamiający jest uprawniony do dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych Spółce jest dobrowolne. Oświadczam, że powyższe informacje są mi znane i wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z treścią ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, (Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

§.1 Informacje ogólne.

  1. Podstawą prawną jest Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO) w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

  2. Operatorem Serwisu i jednocześnie Administratorem Danych jest PRZEDSIĘBIORSTWO TURYSTYCZNO – HANDLOWE TRYBUNALSKIE S.A., z siedzibą w Piotrkowie Trybunalskim (97-300), ul. Grota- Roweckiego 5, REGON: 590494226, NIP: 7710108124, KRS: 0000065839.

  3. Kontakt z osobą nadzorującą przetwarzanie danych osobowych w organizacji usługodawcy jest możliwy drogą elektroniczną pod adresem email: recepcja@hotelpodklasztorze.pl lub/i drogą oficjalną poprzez zapytanie na adres korespondencyjny.

§.2 Pozyskiwane dane.

  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.

  2. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:

    1. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,

    2. Poprzez zapisywane w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. „ciasteczka”),

    3. Poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego.

  3. Dane podane w formularzach są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu rezerwacji pokoi i świadczenia usług hotelowo-gastronomicznych.

  4. W przypadku wysyłki formularza na podstronie kontakt, klient podaje:

    1. Imię i Nazwisko,

    2. Adres e-mail,

    3. Temat wiadomości,

    4. Treść wiadomości.

  5. W przypadku wysyłki formularza na stronie głównej oraz w module „REZERWUJ”, znajdującym się na górnym pasku menu głównego, klient podaje:

    1. Datę przyjazdu,

    2. Datę wyjazdu,

    3. Ilość osób (od 1 do 4).

Po jego wypełnieniu następuje przekierowanie do strony Best Western, gdzie podaje on:

    1. Cel podróży,

    2. Datę przyjazdu,

    3. Datę wyjazdu.

W związku z powyższym zalecamy zapoznanie się z polityką prywatności Best Western International Inc.:

https://www.bestwestern.pl/legal/privacy-policy

  1. Zastrzegamy prawo do przetwarzania Twoich danych w okresie do 5 lat po zakończeniu umowy. Okres 5 lat dotyczy dochodzenia ewentualnych roszczeń i przetwarzania danych w związku z prawem podatkowym. W przypadku zgody na przesyłanie informacji w formie newslettera przetwarzanie danych będzie trwało do momentu wycofania zgody.

§.3 Użytkownik – dane osobowe.

  1. Użytkownik posiada następujące prawa w związku z przetwarzaniem jego Danych Osobowych przez Administratora:

    1. Prawo dostępu do swoich Danych Osobowych,

    2. Prawo do sprostowania przetwarzanych danych,

    3. Prawo do usunięcia danych („prawo do bycia zapomnianym”),

    4. Prawo do ograniczenia przetwarzania danych,

    5. Prawo do przenoszenia danych,

    6. Prawo do wyrażenia sprzeciwu na dalsze przetwarzanie danych,

    7. Prawo do niepodlegania decyzjom opartym wyłącznie na automatycznym przetwarzaniu np. profilowaniu.

  2. Realizacja każdego z powyższych praw następuje na wniosek Użytkownika. PRZEDSIĘBIORSTWO TURYSTYCZNO – HANDLOWE TRYBUNALSKIE S.A. rozpatruje przesłany wniosek i odsyła odpowiedź w ciągu 1 miesiąca od dnia jego otrzymania.

  3. Korzystając z nich, Użytkownik może w każdej chwili wycofać zgodę na dalsze przetwarzanie danych dla celów, które jej wymagają, z zastrzeżeniem danych wymaganych do realizacji umowy pomiędzy PRZEDSIĘBIORSTWEM TURYSTYCZNO – HANDLOWYM TRYBUNALSKIE S.A., a klientem.

  4. PRZEDSIĘBIORSTWO TURYSTYCZNO – HANDLOWE TRYBUNALSKIE S.A. zastrzega, że ma możliwość udzielenia odpowiedzi na wniosek, jak i w terminie późniejszym niż podany wyżej z powodu liczby zapytań lub skomplikowanego charakteru przesłanego zapytania. Przez skomplikowany charakter rozumiemy konieczność zbadania danych z kilku systemów informatycznych, potrzebę konsultacji z więcej niż jedną osobą z działu lub działów w celu zdobycia informacji będących przedmiotem wniosku. Klient zostanie każdorazowo poinformowany o zmianie terminu.

  5. Masz prawo wnieść skargę w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych pod adres: ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

§.4 Przetwarzanie danych w marketingu internetowym.

  1. Na podstawie danych zebranych w plikach cookie profilujemy reklamy zgodnie z uprzednio przeglądanymi przez Ciebie treściami i dostosowujemy kategorie poszczególnych ofert. Do tego celu wykorzystujemy narzędzia zewnętrzne następujących operatorów:

    1. Google Analytics:

  • W zakresie wyciągania wniosków na temat danych osób wchodzących na witrynę i kierowaniem im naszych usług.

    1. Google AdWords:

      • W zakresie remarketingu, czyli reklam wyświetlanych po wejściu na naszą witrynę.

      • W zakresie reklam linków sponsorowanych w wyszukiwarce Google.

      • W zakresie reklam graficznych prezentowanych na zewnętrznych portalach.

    2. Facebook:

      • W zakresie promocji Fan Page-a oraz postów.

    3. YouTube:

      • W zakresie promocyjnych materiałów audiowizualnych.

    4. Instagram

      • W zakresie promocji fotografii obiektu hotelowego i okolic.

  1. Monitorujemy aktywność użytkowników wchodzących na niniejszy serwis w celach statystycznych przy wykorzystaniu narzędzi analitycznych Google (Google Analytics).

  2. W systemach analitycznych Google Analytics dane będą przechowywane przez 24 miesiące, po czym zostaną usunięte.

§.5 Przetwarzanie danych – procesorzy.

  1. Dane osobowe Klienta przekazywane są usługodawcom, z których pomocy korzysta PRZEDSIĘBIORSTWO TURYSTYCZNO – HANDLOWE TRYBUNALSKIE S.A. przy realizacji rezerwacji. Usługodawcy ci w zależności od treści umowy i okoliczności, podlegają poleceniom PRZEDSIĘBIORSTWA TURYSTYCZNO – HANDLOWEGO TRYBUNALSKIE S.A. w sprawie celów i metod przetwarzania danych (podmioty przetwarzające) lub samodzielnie owe cele i sposoby określają (administratorzy).

  2. Podmioty przetwarzające. PRZEDSIĘBIORSTWO TURYSTYCZNO – HANDLOWE TRYBUNALSKIE S.A. korzysta z dostawców, którzy przetwarzają dane osobowe tylko na jej polecenie. Należą do nich m.in.:

    1. Dostawcy świadczący usługę hostingu: Pand.pl: P&D s.c. ul. Fabryczna 25 90-341 Łódź, REGON: 473270240 NIP: 7282542401.

    2. Dostawcy zapewniający systemy do marketingu:

      • Google AdWords: Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA.

      • Facebook: Facebook Ireland Ltd. 4 Grand Canal Square Grand Canal Harbour Dublin 2 Ireland.

      • Instagram: Facebook Ireland Ltd. 4 Grand Canal Square Grand Canal Harbour Dublin 2 Ireland.

      • YouTube: YouTube, LLC 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066 USA.

    3. Telefony komórkowe oparte o system Android: Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA.

    4. Dostawcy świadczący usługę poczty serwerowej: Pand.pl: P&D s.c. ul. Fabryczna 25 90-341 Łódź, REGON: 473270240 NIP: 7282542401.

    5. System obsługi newsletterów – Freshmail spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Krakowie przy alei 29 Listopada 155 C, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa – Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000497051, REGON: 123040091, NIP: 6751496393.

    6. Oprogramowanie dedykowane dla hoteli:

      • POSitive system: LSI Software S.A. ul. Przybyszewskiego 176/178 93-120 Łódź.

  3. Administratorzy. PRZEDSIĘBIORSTWO TURYSTYCZNO – HANDLOWE TRYBUNALSKIE S.A. korzysta z dostawców, którzy nie działają wyłącznie na polecenie i sami ustalają cele i sposoby wykorzystania danych.

    1. Grupa hotelowa:

      • Best Western: Best Western International Inc. 6201 N. 24th Parkway Phoenix, AZ 85016.

§.6 Informacja o plikach cookies.

  1. Serwis korzysta z plików cookies.

  2. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

    1. Tworzenia statystyk, które wyjaśniają, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze strony internetowej, co umożliwia poprawę ich struktury i zawartości;

    2. Utrzymania sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której nie musi on na każdej podstronie ponownie wpisywać loginu i hasła;

    3. Określania profilu użytkownika w celu ukazania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google i Facebook.

  3. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach:

    1. Polityka ochrony prywatności Google Analytics:

https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=pl

    1. Polityka prywatności Facebook:

https://pl-pl.facebook.com/privacy/explanation

    1. Polityka prywatności Search Console:

https://policies.google.com/privacy?hl=pl

    1. Polityka prywatności AdWords:

https://policies.google.com/privacy?hl=pl&gl=pl

    1. Polityka prywatności Instagram:

https://pl-pl.facebook.com/help/instagram/155833707900388

    1. Polityka prywatności YouTube:

https://policies.google.com/privacy?hl=pl&gl=pl

  1. Pliki cookie mogą być używane przez sieci reklamowe, głównie sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki Użytkownik korzysta z Serwisu. Mogą tym samym zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie przebywania na danej stronie.

  2. W ramach informacji o preferencjach Użytkownika zbieranych przez sieć reklamową Google Użytkownik może przeglądać i edytować informacje pochodzące z plików cookies z pomocą narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

§.7 Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

  1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa i utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a nawet uniemożliwić korzystanie z naszej witryny internetowej.

  2. W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:

    1. Edge

    2. Chrome

    3. Safari

    4. Firefox

    5. Opera

    6. Android

    7. Safari (iOS)

    8. Windows Phone

    9. Blackberry

§.8 Logi serwera.

  1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.

  2. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi witrynę internetową.

§.9 Udostępnienie danych.

  1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie
    w granicach prawnie dozwolonych oraz w ramach realizowanej umowy.

§.10 Postanowienia końcowe.

  1. Administrator Serwisu zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności.

  2. Data wprowadzenia polityki prywatności: 20.06.2018

Oferty specjalne

Hotel Podklasztorze znaczy więcej niż gościnność. To jeden z najlepiej zachowanych zespołów cysterskich będący perłą architektury romańskiej, wchodzący w skład XII –wiecznego Opactwa Cystersów. Przekonaj się sam.

Pakiet - Boże Narodzenie 2018

Rodzinne Święta w XII-wiecznym Opactwie Cystersów w Sulejowie

Zobacz więcej

Sylwester 2018 - sylwester w hotelu z basenem i SPA

Masz dość hucznych bali do samego rana? Szukasz spokojnego i ustronnego miejsca na spędzenie Sylwestra i Nowego Roku?

Zobacz więcej

Jesienna konferencja

Zorganizuj jesienną konferencję w XII. wiecznym opactwie w centrum Polski

Zobacz więcej

Spędź wyjątkowy długi weekend w Hotelu Podklasztorze. Świętuj 100-lecie Niepodległości razem z nami!

Zobacz więcej

Nagrody, wyróżnienia, certyfikaty

Jest nam ogromnie miło, że Hotel Podklasztorze został wyróżniony wieloma nagrodami, w tym znalazł się w gronie Najbardziej Niesamowitych  Hoteli w Polsce.  Hotel Podklasztorze dba również o swoich najmłodszych Gości i  corocznie zdobywa tytuł Hotelu Przyjaznego Rodzinie.

Położenie

Wyjątkowa lokalizacja zabytkowego Hotelu w murach XII-wiecznego Opactwa cysterskiego tuż nad błękitnymi wodami rzeki Pilicy, w sąsiedztwie Jeziora Sulejowskiego sprawia, że jest to miejsce idealne zarówno dla spragnionych wypoczynku, jak i amatorów mocnych wrażeń.

Hotel Podklasztorze to zabytkowy Hotel w samym centrum Polski – zaledwie 120 km od Warszawy, w niewielkiej odległości od Łodzi. Lokalizacja w Centralnej Polsce sprawia, że jest to doskonałe miejsce na organizację eventu dla firm i korporacji, które mają swoje przedstawicielstwa w różnej części Polski

Kontakt

Hotel Podklasztorze
ul. Władysława Jagiełły 1
97-330 Sulejów
tel.: +48 44 610 24 00
kom. +48 695 320 485
fax: +48 44-616 20 02
e-mail: recepcja@hotelpodklasztorze.pl

Dołącz do nas

Jesteśmy dostępni w sieciach społecznościowych. Odwiedź nas na poniższych stronach i sprawdź wydarzenia w naszym Hotelu

Best Western Rewards ®   |   Bestwestern.com
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated
Copyright/Polityka Prywatności. Projekt i wykonanie Artixen.net 2017
Zmień rozmiar tekstów
Kontrast

FreshMail.pl